FLASH - covid en basketbal

12 Oct 2020 by Eddy Hendryckx

Aan alle spelers, ouders, sympathisanten
Met zijn allen nemen we zopas – en het is letterlijk heel vers van de pers – dat Vlaams minister van Sport Ben Weyts de regels voor indoorsporten strenger heeft gemaakt. Vanaf woensdag geldt “code oranje” voor de zaalsporten waarbij het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.
Dit is echt zeer recent nieuws (alhoewel het er zat aan te komen maar toch nog allemaal ontkent werd door mijnheer de minister tot voor enkele uren….)
Als club beseffen we de ernst van de situatie. We wachten ook nog op een heel precieze invulling, maar dat er minder basketactiviteit zal zijn de komende periode, dat is nu al een (jammere) zekerheid.
Het bestuur zal op heel korte termijn – en met de kennis en directieven die we op dat ogenblik hebben – communiceren via de gekende kanalen.
Enkele minuten na de mededeling via de media kennen we nog niet alle “hoe, wie, wat en waarom”. Enig begrip daarvoor a.u.b..
Vanuit de federatie verwachten we in de loop van de avond verdere verduidelijking en instructies.
De trainingen voorzien voor deze avond af te gelasten, is onmogelijk. Sommigen zullen al onderweg zijn. In Ter Polder gaat het over trainingen balbal, U12 en U10a.
Indien er meer nieuws is vanuit de federatie – en dat verwachten we zeker ten laatste morgen – komen we bij u terug.

Comments --

Loading...